Evet hanımlar. Size vegan bir şekerpare tarifi ile geldim. Oğlumun süt ve yumurta ürünlerine alerjisi olduğu için uygun güzel bir tarif olacak.
Hamuru için
Yapılışı
Öncelikle şerbeti ocağa alalım. Şekerler eriyince limonu sıkıp 3 4 dakika daha kaynatıp kapatalım. Bu sırada şekerparenin hamurunu kulak memesi kıvamında yumuşak yoğurup şekil verip üstüne fındık koyarak fırına atalım. Benim oğlumun kuruyemis alerjisi olduğu için ben sade yaptım. 180 derecede üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığımız şekerpareleri sıcak şerbeti ılık dökelim. Daha sonra soğuyunca afiyetle yiyelim

Hepinize afiyet olsun inşallah beğenirsiniz
Hamuru için
- 175 gram oda sıcaklığında Becel vegan Margarin (herhangi bir vegan Margarin veya alerjisi olmayanlar için normal Margarin)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 - 3 su bardağı un
Şerbeti için:
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 5-6 damla limon suyu
Üzeri için:
- 1 çay bardağı fındık içi
Yapılışı
Öncelikle şerbeti ocağa alalım. Şekerler eriyince limonu sıkıp 3 4 dakika daha kaynatıp kapatalım. Bu sırada şekerparenin hamurunu kulak memesi kıvamında yumuşak yoğurup şekil verip üstüne fındık koyarak fırına atalım. Benim oğlumun kuruyemis alerjisi olduğu için ben sade yaptım. 180 derecede üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığımız şekerpareleri sıcak şerbeti ılık dökelim. Daha sonra soğuyunca afiyetle yiyelim

Hepinize afiyet olsun inşallah beğenirsiniz