- Katılım
- 30 Mar 2020
- Mesajlar
- 3,445
- Tepki puanı
- 10,689
- Puanları
- 60
- Konum
- Kadininkalbi
- Web Sitesi
- kadininkalbi.com
Bebekler dünyamızın en masum, en tatlı, en saf varlıklarıdır. Gözümüz gibi baktığımız bebeklerimizin banyo bakımı, kıyafet seçimi, saç ve tırnak bakımına çok özen gösteriyoruz. Peki ya mamaları... Belki de en çok dikkat etmemiz gereken husus onların beslenmeleridir. Hazır mamalar yedirmek yerine onlar için ev ortamında, annelerimizden öğrendiğimiz tariflerle mamalar hazırlamalıyız. Özellikle 6'ncı ayını tamamlamış bebekler yavaş yavaş sebzeli mamalara geçiş yapabilir. İşte size bu tariflerden birisi.(Bu tarifte soğan kullanmadım. Çünkü soğan gaz yapıcı bir sebze olduğu için bebeklerde gaz oluşmasına sebep olabilir. Eğer bebeğinizde herhangi bir gaz şikayeti yoksa bu tarifin içine küçük bir dilim soğan da ekleyebilirsiniz.)
Evde Doğal Bebek Maması İçin Gereken Malzemeler
*1 adet küçük boy kabak
*1 adet küçük boy patates
*1 adet küçük boy havuç
*1 çorba kaşığı pirinç
NOT: Bebeklerimiz anne sütünden sonra ufak ufak mama yemeye başlayacağı için yaptığımız mamalar taze olmalı. Yapılan mama ertesi güne kalmamalı. Günlük tüketilecek kadar yapılmalı. Aynı mama en fazla 2 öğün yedirilmelidir. Bu yüzden kabak, havuç ve patates gibi sebzelerimizi mümkün oldukça küçük boy seçmeliyiz.
Evde Doğal Bebek Maması Yapımı
Öncelikle sebzelerimizi iyice yıkayalım. 1 adet küçük boy patatesimizin kabuklarını soyalım. Bu işlemden sonra iyice yıkayalım. Patatesimizi doğrayalım. Havuç ve kabağı da soyup, ufak ufak doğrayalım. Tüm sebzeleri tenceremizin içine koyalım. Ocağa alalım. Sebzelerin üzeri örtülecek kadar su ekleyelim. Tencerenin ağzını kapatalım. Ağızı kapalı tencerede ara sıra pişip pişmediğini kontrol edelim. Piştiğinden emin olduğumuz sebzeleri blender yardımı ile pürüzsüz kıvama gelene kadar ezelim. Hiç pütür kalmayacak şekilde ezmeliyiz. Mamamız ılıyınca yemeğe hazır hale gelmiş olur. Artık sağlıklı, ev yapımı mamamız hazır. Afiyet bal şeker olsun.
Bebek Mamasında Tuzun Kullanımı
Aslında yetişkinler için bile fazlası zarar olan tuzun, bebek mamaları için kullanımı ilk geçiş dönemi için pek uygun değildir. Bu yüzden mamaya ilk geçiş dönemini tamamladıktan sonra mamalar, az miktarda tuzla tatlandırılabilir.