- Web Sitesi
- kadininkalbi.com

Çikolatalı Muzlu Pasta
Pandispanya için:
6 Yumurta Akı
Bir fiske tuz
3 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz veya badem
Ara Krema için:
6 Yumurta sarısı
6 Yemek kaşığı şeker
4 Yemek kaşığı mısır nişastası
500ml süt
100 gram tereyağı ( 5 yemek kaşığı)
100 gram çikolata
Muz
Ganaj için:
200 Gramm çikolata
200ml sıvı krema

Pasdispanya için yumurta akını bir fiske tuzla çarpıyoruz , çırpma işlemi yaparken içerisine altı kaşık şekeri ilave ediyoruz. Krema kıvamına gelip ters çevirdiğinizde dökülmeyecek kıvama geldiğinde çırpma islemini bitiriyoruz. Küçük bir kabın içerisine un ve kabartma tozunu koyup karıştırıyoruz. Karışımı ekleyip spatula yardımıyla fazla söndürmeden karıştırıyoruz. Ardından kakao ve ceviz ekleyip yine karıştırıyoruz. Kek harcamız hazır. Kelepce kalıba altına yağlı kağıt serip 180 derecede yaklaşık 30 dakika pişiriyor.
Kekimiz pişerken kremasını hazırlıyoruz. 6 adet yumurta sarısini tencereye alıyoruz içerisine şeker ve nişasta ekleyip karıştırıyoruz. Sütüde yavaş yavas ekleyip ocağın üzerine alıp muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Ocaktan alıp icersine tereyağ ve cikolata ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Kekimizi ortadan ikiye bölüyoruz. İsteğe göre süt veya meyve suyuyla islatabilirsiniz. Hazırladığımız kremanın yarısını ekleyip üzerine istediginiz miktarda muz diziyoruz. Diğer kek katında ekleyip kremayı üzerine güzelce yayıyoruz. Kücük bir tencereye çikolata ve sıvı kremayi alip kıvam alana kadar kısık ateşte pişiriyor. Çikolatalı ganajimizi pastamizin üzerine döküyoruz.
En üstü dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Ben krokan kullandim. Kelepce kalıpta pastayi devam etmek zorunda değilsiniz. Büyük bir pasta tabağının üzerinde yapıp kremasini kenarlara kadar sürebilirsiniz. Ben böyle tercih ettim daha çok hoşuma gittiği için.