- Katılım
- 30 Mar 2020
- Mesajlar
- 3,445
- Tepki puanı
- 10,689
- Puanları
- 60
- Konum
- Kadininkalbi
- Web Sitesi
- kadininkalbi.com

8 Aylık Hamilelik
Bebeğiniz bu ay sonunda yaklaşık 45 - 46 cm, ağırlığı ise yaklaşık 2300 gramdır. Bebeğiniz artık bir Kavun büyüklüğündedir.

Bebeğiniz karnınıza artık çok daha bilinçlidir ve doğuma hazırlanır. Bebeğinizin Akciğer gelişimi büyük hızla devam eder. Solunum faaliyetleri devam eden bebeğiniz sizin gibi doğumdan sonra yaşama hazırlık yapar. Doğumun daha kolay gerçekleşebilmesi için bebeğinizin kafa tası hala kıkırdak yapıdadır. Kanınızdan rahatlıkla çıkabilmesi için büyük ihtimalle bebeğiniz artık baş aşağı pozisyondadır. Bebeğinizin artık sinir ve beyin sistemi tam anlamıyla gelişimini tamamlamıştır. Bebeğinizin kilosunun artması sebebiyle artık rahminizde alanı daralır, fakar bu onun hareket etmesini kısıtlamaz. Bu ayda bebeğinizin el veya ayak parmağını emdiğini ultrasonda görmeniz mümkün. Bebeğiniz bu şekilde emme refleksini anne karnında geliştirmeye çalışır. Bu ayda görme duyusu daha da gelişmiş olup karnınıza ışığın geldiği yöne doğru kendini çevirir.
Vücudumda Neler Oluyor?
Bu ayda karnınız büyümeye son hız devam edip kasık ve bel ağrılarına neden olur. Bu dönemde yavaş hareket edip kendinizi fazla yormamalısınız. Hormonlarınızın hızla artmasıyla saç dökülmesi, tırnak kırılması ve cilt sorunu yasayabilirsiniz. Karnınızı büyümesiyle rahme ve makar kısmına yapılan baskı sebebiyle sık idrara çıkma ve gaz kaçırma sorunu yasayabilirsiniz. 8. Ayda erken doğum belirtileri yasayabilirsiniz. Bu durumda kendinizi dikkatli takip edip olağan üstü durumlarda mutlaka doktora basvurmalısınız.
Gebelikte doğumdaki tercihlerinizi belirlemeli ve harekete geçmelisiniz. Bu konuda ilk olarak hastane seçimi yapmanız gerekiyor. (Hastane tercihi ile ilgili ayrıntılı bilgi için 33. Hafta yazımıza bakabilirsiniz. Doğum tercihleri hakkında genel bilgi için 34. Hafta yazımızı okuyabilirsiniz.)
Son düzenleme: